Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Odluka o izručenju sve samo ne pravična"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je odluka Švajcarske da ratnog komandanta muslimana Srebrenice Nasera Orića izruči Bosni i Hercegovini politički motivisana, poručivši da to neće promeniti politiku Srbije i njen odnos prema svojim susedima.

Osoblje fakulteta masovno kralo bojlere, televizore i kompjutere

Komisije na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, koje su oformljene na zahtev Agencije za borbu protiv korupcije utvrdile su da su zaposleni na ovom fakultetu godinama odnosili fakultetsku imovinu - bojlere, orman sa policom i maskom za lavabo, kasetu sa točkićima, vitrinu sa čivilukom i vratima, televizore, kompjutere...

Članovi DSS i URS preleteli u SNS

Članovi Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije u Kuli, kao i pojedini funkcioneri Ujedinjenih regiona Srbije, pristupili su Srpskoj naprednoj stranci.

Nestala devojka stigla kući u Sentu

Kristina Fenjsaroši (20), svršena gimnazijalka iz Sente, koja je nestala 3. juna u Londonu, a nakon četiri dana opsežne potrage, javila se majci iz jedne londonske bolnice, stigla je sinoć u svoj rodni grad Sentu.

Ljosa dobro poznaje srpsku istoriju

Peruanski književnik i nobelovac Mario Vargas Ljosa, koji je nedavno boravio u dvodnevnoj poseti Srbiji je po svojoj želji tokom posete Beogradu obišao Muzej Ive Andrića i Muzej istorije Jugoslavije i tom prilikom pokazao zavidno znanje o srpskoj istoriji.

"Grčka u pregovorima ide unazad"

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble izjavio je da se ne nada da će na današnjem sastanku ministara finansija evrozone biti postignut sporazum o Grčkoj, pošto su se, kako je ocenio, predstavnici Atine u pregovorima vratili unazad.

Dačić: Potrebni su nam mostovi, a ne zidovi

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je danas Evropsku uniju da se "izjasni da li su zidovi prošlost ili budućnost" i dodao da je Srbija, bez obzira na "veoma dobre odnose s Mađarskom, apsolutno i oštro protiv zida" na međusobnoj granici.

Janković: Nijedan zatvorenik nije bio žrtva torture

Tokom niza noćnih i nenajavljenih poseta zatvorima obavljenim ove godine, nijedan osuđenik nije ukazao da je bio žrtva torture, što je napredak u odnosu na ranije godine, saopštio je danas Zaštitnik građana, povodom Međunarodnog dana UN za podršku žrtvama torture.