Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Usvojen program za zaštitu žena od nasilja

Program za zaštitu žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja u Vojvodini za period od 2015. do 2020. godine usvojen je juče, a Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova inicirao je formiranje Radne grupe za izradu Programa koju su činile predstavnice ženskih organizacija, nadležnih institucija i pokrajinskih organa.

Marinac koji je ubio Bin Ladena pod istragom

Zvaničnik Američke ratne mornarice izjavio je da je u toku istraga navoda da je bivši pripadnik mornaričkih "foka", koji tvrdi da je ubio Osamu bin Ladena, otkrio poverljive informacije ljudima koji nisu ovlašćeni da ih prime.

Štrajk može da odloži drugo polugodište

Predstavnici prosvetnih sindikata, koji protestuju već šestu nedelju, najavljuju mogućnost da, ukoliko se ne postigne dogovor sa Vladom, bude odložen početak drugog polugodišta.

Uhapšen pukovnik zbog primanja mita

Vojnobezbednosna agencija (VBA) podnela je prijave protiv šest osoba osumnjičenih za primanje i davanje mita, a među osumnjičenima je i jedan pukovnik, saopštila je danas VBA.

Svaki dan novi blam

Rasprava o budžetu je ukazala da nema na svetu tog budžeta koji bi nam pomogao da imamo uljudno zasedanje Skupštine.

Radulović: Smanjenje penzija potpuno promašen potez

Lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je da budžet Srbije za narednu godinu pokazuje da smanjenje penzija ne donosi ukupno smanjenje rashoda, već da će ono što je uzeto penzionerima opet biti potrošeno na subvencije.