Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Arapi kupili zgradu Skotland Jarda

Skotland Jard, sedište londonske policije, jedno od najčuvenijih u svetu, prodato je investitorinma iz Persijskog zaliva, objavila je kancelarija londonskog gradonačelnika.

Više specijalista tek za šest godina

Da Srbiji nedostaju lekari potvrdio je i nedavni izveštaj Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), prema kojem na 1.000 stanovnika dolaze tri lekara, dok je, u Grčkoj na primer, taj broj duplo veći - šest.

BiH ne da penziju Šešelju

Direktor Federalnog zavoda Penziono-invalidskog osiguranja BiH Zijad Krnjić kaže da neće odobriti penziju haškom optuženiku Vojislavu Šešelju i da će tražiti preispitivanje odluke Instituta za medicinsko veštačenje.

CIA koristila pretnje i mučenje u ispitivanju osumnjičenih

Centralna obaveštajna agencija (CIA) je koristila seksualne pretnje, simulirano davljenje i druge kontroverzne metode u ispitivanju osumnjičenih za terorizam, koje su sve bile neefikasne za dobijanje ključnih informacija, navodi se u izveštaju američkog Senata koji je danas objavljen.

Za evro sutra 121,95 dinara

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 121,9496 dinara za evro, što će biti nova najniža vrednost dinara prema evropskoj valuti.

Potvrđena optužnica za Razvojnu banku Vojvodine

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika i direktora više firmi Dušana Borovice i još petoro optuženih za zloupotrebe prilikom odobravanja kredita Razvojne banke Vojvodine.

Subotica: Protest advokata ispred suda

Advokati iz Subotice i drugih mesta severne Vojvodine okupili su se danas ispred zgrade Osnovnog i Višeg suda u Subotici želeći da skrenu pažnju javnosti na njihove zahteve.

Subotički DS: Pastor da smeni Maglaija

Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici zatražio je danas od predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora da sa mesta gradonačelnika smeni Jenea Maglaija, funkcionera te stranke.

Pokušao da siluje devojku i dete

Beogradska policija uhapsila je M. J. (26), zbog sumnje da je na teritoriji beogradske opštine Rakovica pokušao da siluje devojku i dete.

U kesama pokušala da prošvercuje 800.000 evra

Srpska državljanka (48) koja ima i državljanstvo Italije, pokušala je danas da iz Srbije iznese čak 800.000 evra, ali su je u tome sprečili carinici i granična policija na Aerodromu "Nikola Tesla".

Bomba u autobusu ubila devetoro ljudi

Od eksplozije u putničkom autobusu na jugu Filipina danas je poginulo devetoro ljudi, a ranjeno 17, izjavili su bezbednosni zvaničnici i optužili muslimanske pobunjenike da su izvršili napad.

Danska najbolja u borbi protiv zagađenja

Indija više radi u borbi protiv klimatskih promena od devet članica Evropske unije, uključujući Holandiju, Austriju i Poljsku, upozorili su aktivisti borbe protiv promena klime.

Porodilje u Srbiji same časte lekare

Porodilje u Srbiji same imaju potrebu da časte lekare posle porođaja, pokazalo je istraživanje portala Bebac urađeno povodom 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.