Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zrenjanin: Kontrola igrališta i terena

Načelnik Komunalne policije Zrenjanina Igor Virijević saopštio je da su poučeni nemilim događajima koji su se u dogodili na dečjim i školskim igralištima u poslednje vreme širom Srbije, Odeljenje komunalne policije, inspekcijsko - nadzornih poslova i vanrednih situacija donelo odluku da se izvrši ažuriranje i izvrši kontrola svih igrališta u gradu i naseljenim mestima.

Najava sve bolje saradnje APV i OEBS

Više od trideset uspešnih zajedničkih projekata, nastavak dosadašnje partnerske saradnje i analiza aktuelne situacije u Vojvodini, ključne su teme današnjeg razgovara predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora i šefa Misije OEBS u Srbiji Petera Burkharda.

Vatikan prihvatio homoseksualce?

Katolički biskupi pokazali su danas otvorenost i prihvatanje načina živote katolika homoseksualaca i naveli da gejevi imaju talente koje mogu da ponude Crkvi i da bi oni trebalo da bude prihvaćeni u društvu.

Srbija daje za obnovu Gaze 50.000 dolara

Srpska delegacija, predvođena ambasadorom Draganom Bisenićem, učestvovala je na međunarodnoj donatorskoj konferenciji u Kairu za obnovu Gaze i tom prilikom obećala pomoć od 50.000 dolara za obnovu tokom 2015. godine.

Diana Budisavljević dobila park u Beču

Diana Budisavljević, žena koja se istakla tokom Drugog svetskog rata izuzetnom humanošću, spasavajući živote više od 12.000 srpske, jevrejske i romske dece iz ustaškog logora Jasenovac, dobila je park u Beču.

Kina: 12 ljudi osuđeno na smrt

Sud nemirne kineske provincije Sinđijang osudio je na smrt 12 ljudi, okrivljenih za terorističke napade u julu koji su odneli 37 žrtava.

Ipak nam ne uzimaju otiske prstiju na granici s Mađarskom

Obaveza davanja otisaka prstiju na šengenskim granicama ne odnosi se na vlasnike pasoša Republike Srbije, već na državljane zemalja kojima je potrebna viza za ulazak u Evropsku uniju, uverio se proteklog vikenda dopisnik RTS-a na graničnom prelazima Reske-Horgoš, Tompa-Kelebija i Ašothalom - Bački Vinogradi.

Novi ISIS grafiti na manastiru Visoki Dečani

Na kapiji manastira Visoki Dečani jutros su se pojavili novi grafiti ISIS - "Islamska država Iraka i Sirije" i AKSH - "Albanska nacionalna armija", rekao je iguman manastira Sava Janjić.