Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Inicijativa za Tijanin zakon

Roditelji ubijene Tijane Jurić uključili su se u inicijativu za izmenu Zakona o policiji, prema kojoj policija ne bi čekala da prođe rok od 48 sati kako bi počela potraga za nestalom osobom.

"Ratovanje ne može biti zanimanje"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDP) Rasim Ljajić izjavio je da država mora da reaguje na činjenicu da se neki njeni građani priključuju vojnim i paravojnim formacijama i učestvuju u sukobima po svetu.

Ukrajina prihvatila pomoć od Rusije

Ukrajina je zvanično priznala sadržaj ruskog konvoja namenjenog građanima istočne Ukrajine kao humanitarnu pomoć, saopšteno je na vebsajtu ukrajinske vlade.

Jači zemljotres u Kini

Jugozapadnu kinesku pokrajinu Sečuan pogodio je zemljotres jačine 5,1 jedinice Rihterove skale.

Lončar: Zaposlićemo još 500 ljudi

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da će do kraja ove i početkom sledeće godine u zdravstvu biti zaposleno još oko 500 ljudi, uglavnom lekara.

Ajkoviću pritvor do 30 dana

Zoranu Ajkoviću Ajkuli, koga je u petak popodne Crna Gora izručila Srbiji, niški Viši sud potvrdio je ranije rešenje o pritvoru do 30 dana.

Ispituje se prodaja "Bačke" Miletu Jerkoviću

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je kriminalistička policija počela da ispituje slučaj privatizacije firme "Bačka" iz Sivca, koja je prodata biznismenu Miletu Jerkoviću 2006. godine.

Obustava letova zbog ebole

Kenijska aviokompanija "Kenija ervejz" saopštila je da će zbog ebole na zapadu Afrike suspendovati sve letove ka liberijskoj prestonici Monroviji i ka Fritaunu, glavnom gradu Sijera Leonea.

Švedska zabranjuje prosjačenje?

Švedska, jedna od najbogatijih i najrazvijenijih zemalja u svetu, planira da zabrani prosjačenje na ulicama kako bi iskorenila siromaštvo.

Provera kukuruza na aflatoksin od septembra

Provera prisustva aflatoksina u ovogodišnjem kukuruzu počeće u septembru, najavilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije. Proverom bi trebalo da se spreči da aflatoksin dospe u stočnu hranu, a zatim i u mleko.