Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Formirana Radna grupa za istragu paljenja ambasada

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović formirao je Radnu grupu koja treba da utvrdi sve okolnosti u vezi sa paljenjem ambasada Sjedinjenih Američkih Država i SR Nemačke u Beogradu, februara 2008. godine, nakon mitinga protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije.

Invalidi tuže Diznilend

Francusko udruženje osoba sa mentalnim poremećajima - Unapei podneće žalbu protiv nepoznatih lica zbog diskriminacije invalida u parku Diznilend u Parizu.

Usvojene izmene Zakona o poreskom postupku

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, kojim se reguliše prelazak na elektronsko plaćanje poreza, pojačava kontrola i povećavaju kazne za poreske prekršaje.

Osude brutalnog napada na urednika Foneta

Urednik Novinske agencije FoNet Davor Pašalić (55) u noći između srede i četvrtka, oko 1:00 posle ponoći, teško je u dva navrata pretučen na Novom Beogradu, u blokovima 22 i 23, nedaleko od zgrade u kojoj stanuje.

Kikinda: Donacija za obnovu igrališta

Opština Kikinda dobila je nešto više od 17 miliona dinara od Naftne industrije Srbije, a sada je vreme za realizaciju projekata koji su ugovoreni tom donacijom.

Duplo veća smrtnost romske dece u Srbiji

Smrtnost dece u romskim naseljima skoro je dva puta veća u odnosu na ostatak stanovništa Srbije, pokazali su danas rezultati istraživanja o položaju dece i žena koje je sproveo UNICEF.

Evo zašto je pretplata za fiksni veća

Korigovanje cene mesečne pretplate fiksne telefonije sa 516 na 659 dinara sa PDV posledica je tržišnih uslova koji su se u velikoj meri promenili od poslednje korekcije u 2011. godini, rečeno je danas u Telekomu Srbije.

Negativne prognoze o privredi Srbije

Bečki ekonomski institut (WIIW) snizio je svoju martovsku prognozu privrednog rasta za zemlje zapadnog Balkana- Srbiju, Hrvatsku i BiH, za prosečnih 0,5 odsto.

Ješić smenjen zbog pregovora DS sa Tadićem?

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je da potpredsednik vlade Goran Ješić nije razrešen dužnosti zbog moguće saradnje DS-a sa NDS-om u Vojvodini, već da je Ješić ostavku javno podneo.

Udovički: Zakon o radu "izglasan" još na izborima

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički kaže da se o novinama kao što su one koje donosi Zakon o radu odlučuje kroz izbore, na kojima je većina građana glasala za reforme.

Rusima prodaju Železaru za jedan dolar?

Vlada Srbije i ruski holding Junajted grup (United Group), blizak vlastima u Rusiji, dogovorili su se o prodaji Železare Smederevo najverovatnije za jedan dolar, piše Blic.