Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Lavrov: SAD da utiče na Ukrajinu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da bi SAD trebalo da upotrebe svoj uticaj na Kijev da se zaustavi nasilje na jugoistoku Ukrajine.

Miščević: Otvaramo nova poglavlja pregovora

Šef pregovaračkog tima Tanja Miščević kaže da iz Berlina već nekoliko meseci dobijamo ono što nismo dugo čuli, a to je da postoji poverenje u ono što radimo u procesu integracija.

Grcima plate rastu od 2015.

Plate u Grčkoj trebalo bi da počnu da rastu od iduće godine, dok će smanjenje doprinosa za socijalnu sigurnost od jula dovesti do pada troškova rada.

Pokušaj atentata na Porošenka

Pripadnici obezbeđenja kabineta ukrajinskog predsednika Petra Porošenka deaktivirali su snažnu eksplozivnu napravu koju su pronašli u neposrednoj blizini kabineta.

FOTO: Požar u subotičkoj Bolnici

Požar u subotičkoj Bolnici je izbio nešto pre 15 časova, a na lice mesta izašlo je više vatrogasnih ekipa koje su brzom intervencijom sprečile širenje vatre na glavnu zgradu.

Malinari nezadovoljni

Proizvođači maline okupljeni u Udruženju voćara "Eko-voće" iz Arilja nezadovoljni su otkupnom cenom na području ove opštine.

Potukli se u Skupštini Republike Srpske

Na posebnoj sednici Skupštine Republike Srpske, koja već drugi dan raspravlja o nedavnim poplavama i uklanjanju posledica, diskusija je danas prerasla u uvrede pa i fizičke okršaje opozicije sa poslanicima vladajućih stranaka.

Zorana Mihajlović i Vesić prednjačili u zloupotrebi funkcije u kampanji

Među političkim funkcionerima koji su tokom izborne kampanje koristili funkcije za promociju svoje partije, najviše aktivnosti imali su potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i gradski menadžer Beograda Goran Vesić, pokazala je analiza izborne kampanje koju je uradila nevladina organizacija Transparentnost Srbija.