Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Najavljene subvencije: Novac bogatima da kupe skupe automobile

Ukoliko država počne da daje subvencije od 5.000 do 7.000 evra za nabavku električnih i hibridnih vozila, ona će i dalje biti značajno, do tri-četiri puta, skuplja od automobila u istoj kategoriji, pa će podsticaji praktično biti namenjeni imućnijem sloju.

Britanka na Kosovu nema koronavirus

Pacijentkinja koja je primljena na Kliniku za infektivne bolesti u Prištini nema koronavirus, saopšteno je sinoć u Institutu za javno zdravlje (NIPHK).

Oproštaj od Dragoljuba Žarkovića na Novom groblju

Oproštaj pred kremaciju osnivača i glavnog urednika nedeljnika "Vreme" Dragoljuba Žarkovića, danas je priređen na Novom groblju u Beogradu, gde će urna s njegovim prahom biti položena u Aleju zaslužnih građana.

FOTO: Carinici sprečili šverc 300 dijamanata na Batrovcima

Carinici su u subotu na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom sprečili krijumčarenje oko 300 dijamanata, za koje se pretpostavlja da imaju veliku vrednost, ali će ona biti precizno utvrđena tek posle stručne ekspertize, saopštila je Uprava carina.

Srbija 65. zemlja na svetu po vojnoj snazi

Na rang-listi zemalja po vojnoj snazi i kapacitetima koju je sastavio američki vojni sajt Global fajer pauer, Srbija je u odnosu na prošlu godinu napredovala za 13 pozicija.

Ambasador: Srpski državljani na kruzeru su dobro

Državljani Srbije koji se, zbog koronavirusa, nalaze u karantinu na kruzeru "Dajmond princes" kod Jokohame su zdravi, dobro raspoloženi i u dobrom psihičkom stanju, izjavio je danas ambasador Srbije u Japanu, Nenad Glišić.

Počela obuka lobista

U Agenciji za borbu protiv korupcije u toku je dvodnevna obuka prve grupe budućih lobista.

Raspisani konkursi za vojne škole

Vojna akademija, Vojna gimnazija i Srednja stručna vojna škola će, nakon što su raspisani konkursi za prijem nove generacije kadeta i učenika, svake subote od 11 do 13 časova biti otvorene za posete zainteresovanih za upis i njihovih roditelja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.