Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Lekar izdavanjem recepata oštetio RFZO za 280.000 dinara

Požarevačka policija podnela je protiv sedamdesetdevetogodišnjeg lekara iz Petrovca na Mlavi krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio pet krivičnih dela, čime je oštetio Republički fond za zdravstveno osiguranje za oko 280.000 dinara.

"Poslanici da se izjasne da li su za rijaliti ili ne"

Predstavnici Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti danas su ispred Skupštine Srbije od poslanika tražili da se opredele da li podržavaju predlog zakona za ograničavanje rijaliti programa i smenjivanje svih članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) ili su protiv toga, odnosno "saučesnici su nasilja".

Suđenje SPC zbog pedofilije počinje 17. januara

Prvo ročište po tužbi grupe građana protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC) zbog pedofilije i seksualnog nasilja održaće se 17. januara 2020. godine pred Visokim sudom u Londonu, piše list Danas.

Đorđević: Radnici iz Albanije i Severne Makedonije neće smanjiti šanse za zaposlenje u Srbiji

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je danas da liberalan pristup migrantskoj krizi, kao i otvaranje granica sa Severnom Makedonijom i Albanijom za slobodniji protok ljudi, robe i kapitala ne znači da će se u Srbiji "naseliti migranti i da onda nećemo imati gde da živimo", niti da će radna snaga iz te dve zemlje smanjiti mogućnosti za zapošljavanje domaćeg stanovništva.

Gužve u saobraćaju, kolovozi klizavi

Putnička vozila na graničnim prelazima zadržavaju se jedan sat na Kelebiji i Bačkim Vinogradima i pola sata na Horgošu i Horgošu 2, dok autobusi na prelazu Horgoš na ulaz u Srbiju čekaju sat vremena, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.