Agrokor: Blokirani smo u Frikomu

Hrvatska kompanija Ledo, koja posluje u sastavu Agrokora, potvrdila je da je Srbija na zahtev Sberbanke privremeno zabranila raspolaganje nad udelima u beogradskom Frikomu koji je u sastavu Agrokora, objavio je portal SEEbiz.
Privremenu zabranu raspolaganjem celokupnog udela leda u Frikomu doneo je Privredni sud u Beogradu, na zahtev Sberbanke Rusija.
 
Privremena sudska mera zabrane raspolaganjem udelom Leda u Frikomu doneta je kao osiguranje za potraživanje Sberbanka u iznosu od 100 miliona evra (glavnica) i 1,3 miliona evra (kamata) za kredit odobren u februaru ove godine.
 
Ledo je saopštio i da je Sberbanka pokrenula postupak arbitraže protiv Agrokora i 11 kompanija garanata (uključujući Ledo) koji se vodi pred Londonskim sudom međunarodne arbitraže (LCIA) u vezi sa kreditom od 450 miliona koji je ta banka dala Agrokoru.
 
Sberbanka je pokrenula taj spor zbog prinudne uprave u Agrokoru koja je uvedena početkom aprila ove godine, na osnovu zakona koji je predložila Vlada Hrvatske.
 
U Frikomu je danas Beti rečeno da rešenje Privrednog suda u Beogradu, doneto 7. juna o zabrani kompaniji Ledo da raspolaže sa 100 odsto udela u Frikomu, ne znači da je Sberbanka vlasnik Frikoma. "Ova privremena mera ni u kom aspektu ne utiče na poslovanje kompanije Frikom, te će ona, kao i do sada, nastaviti sa planiranom proizvodnjom i plasmanom robe", rekli su u Frikomu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.