Hiljade Slovenaca će tužiti Folksvagen zbog prevare

Slovenačko udruženje za prava potrošača prikupilo je oko 6.200 prijava vlasnika Folksvagenovih vozila koji su odlučili da učestvuju u kolektivnoj tužbi evropskih potrošačkih organizacija protiv tog nemačkog proizvođača.
"Do sada dobijene prijave narednih nedelja će proveriti pravnici kako bi se utvrdilo da li je za sud potrebna dodatna dokumentacija i podaci", objavilo je slovenačko udruženje.
 
Dodaje i da je podizanje tužbe vlasnika automobila protiv VW-a, preko Evropske potrošačke organizacije BEUC i američke advokatske kuće Hausfeld, planirano za kraj marta ove godine.
 
VW je u svoja vozila s dizel motorima ugrađivao programsku opremu za lažiranje na testovima merenja emisije štetnih gasova.
 
Kampanja prikupljanja prijava vlasnika vozila koji su kupili VW-ova vozila sa softverom za lažiranje, vodila se i u Italiji, Španiji, Portugalu, Slovačkoj, Švajcarskoj i u Litvaniji.
 
U Sloveniji bi, prema procenama, moglo biti čak 45.000 vlasnika VW-ovi vozila koji su oštećeni zbog ugrađenog softvera koji je omogućio da se na testiranju pokazuju manje količine štetnih gasova od stvarnih. 
  • Živa Žežin

    09.01.2018 11:43
    Svaki koji nije zadovoljan svojim novim vw vozilom može ga ustupiti meni uz simboličnu naknadu od 100e za cimanje...
  • bata trlaja

    09.01.2018 08:38
    da majke ti
    jos sto lupetaju , kako ja mogu biti ostecen ako sam kupio novi vw automobil , koga interesuju emisioni gasovi pri kupovini kola teska glupost....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.