Bravo Jovana

Realno, jedan i jedinstven je Nole, ali krajnje vreme je za Jovane Kondić.

Piše: Milan Ceković

Stiže mi sms poruka "Jel gledaš Vučića?". Izvinjavam se, nisam ga u tom momentu gledao, a samim tim ni slušao.

Nešto drugo je privuklo moju pažnju. No, saznanje da premijer gostuje u nekoj emisiji proizvelo je brzu reakciju: hop, hvatam daljinski, šaltam i evo ga.

Slušam pažljivo. Gospodin Milomir postavlja pitanja. Pitanja i odgovori su takvi da je pomenuti gospodin slobodno mogao da prošeta do Kneza na kaficu, niko ne bi ni primetio da ga nema. Premijer je ionako sam sebi dovoljan. I tako, slušam, gledam, počinjem lagano da se nerviram, jer bih premijera pitao sve što ga ovaj ne pita, a sa nekim potpitanjima ne bi došlo do efektnih premijerovih poentiranja, na koje se ustaljenom klaker-metodom nadovezuju aplauzi.

Uglavnom, u poslednje vreme obraćanja našeg premijera sve više liče na neki "new age" seminar. Pregršt citata iz kontigenta mudrih misli, pregršt imena svetskih političara od kojih on uči, a zatim se tu javlja potreba za sportskom analogijom, tipa "Srbija treba da bude kao Đoković ili kao Džordan". Lepo… Da se razumemo, realno sagledavanje svega što premijer govori, ukazuje na njegovu veliku potrebu za ličnim rastom, promenom, napretkom, dostignućima i to je zaista lepo. Podržavam. U njemu živi taj takmičarski duh i potreba da nam u svemu bude naj-naj. Ali kakve veze ima, recimo, predsednik Toma Nikolić sa Džordanom? Ili Gašić sa Đokovićem, osim što je Bata video da i Nole i Džordan lete na terenu, pa je osmislio telprontovanje kao mehanizam da im se približi.

Srbija da bude kao Đoković sa Vulinom u prvim redovima naše stvarnosti. Srbija preko Vimldona do Austraian Opena. Zvuči tranziciono, nema šta i nekako nadnacionalno. I tako "Džordan Srbija" živi na uzici od svile i tako gospođa stara sa Letećim razgovara i tralalalala. U međuvremenu sve manje je vesti da je sve više ljudi u velikoj buli. Konkretni problemi su sakriveni u večitim političkim nadgornjavanjima. Ali uzalud kampanje, govori, parole, jer država u kojoj jedna ''animir dama'' ili ''starleta'' prosvetarsku platu zaradi za sat-dva, mora propasti. Ako je to uopšte država? Definitivno se radi o propasti.

Kako se spasiti od te propasti? Uf, pitanje za sumu koja prevazilazi moć MMF-a. Kako? Malo pre sam pročitao da je mlada Novosađanka Jovana Kondić oduševila svet. Učestvovala je na salonu "Arhimedes" i dobila tri medalje za svoj izum - termoizolacioni panel napravljen od zeolita, vlakana celuloze i cementa.

Izvinte Soraje, Cica-Mice, Jece-Perece, što ne pišem o vama i što mislim da ne mora Srbija da bude Džordan i, realno, jedan i jedinstven je Nole, ali krajnje vreme je za Jovane Kondić. One su tu negde, oko nas, u našem komšiluku, kao i neki mladići, rođeni šampioni, za kojima ova država čezne, jer više ne može da diše od raznoraznih lezilebovića, šibicara i demagoga.

Bravo, Jovana! Ne znam koliko ćeš još živeti u Srbiji, ali znaj da si ti njeno lepše lice.

  • Nenad

    17.04.2015 14:41
    Bravo Novace, bravo Jovana!! Ima Srbija i dobre i lepe ljude.
  • Brus Vilis

    17.04.2015 12:54
    @Anonimus
    Politika ti je popila mozak... ono malo što si ga svojevremeno imao... Brkaš pojmove... Brkaš vrline i mane... Brkaš sajt... Brkati Botu!
  • pop

    17.04.2015 10:02
    Slažem se
    ... sa svim napisanim. Predlažem da svi radnici koji se bave medijima (a pogotovo u onima koji su tako omiljeni u našem narodu)stupe u generalni štrajk sa zahtevom da ne moraju da pišu o gorespomenutim Cica-Micama, "ajama" i ostalima i da neće napisati ili uraditi prilog,(ne daj Bože rialiti) do ispunjenja glavnog zahteva: da pišu samo o Jovanama iz "Jovine" i ostalim divnim, nadarenim , vrednim i uspešnim ljudima koji čuče u svakom gradu Srbije( da čuče...). Marketin g je čudo, pa možda na ovaj način ubedimo svekoliki narod Srbije da je to ono što treba da čitaju, gledaju i kome treba da pomognu da ustane, da ne "čuči". Ima to ko će...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Mišljenja i intervjui

Groteskna karikatura

Iznenadna smrt relativno mladog čoveka, starog samo 40 godina, mnogima od početka nije delovala logično i izazvala je sumnje.

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.

Sistem trovačnice

Sećam se početaka roditeljstva – svaka je odluka imala izbor a svaki izbor imao je dobre i loše strane.

Legija na Filozofskom

Zlokobna je slika mladića u majici sa likom Legije na Filozofskom fakultetu. Zlokobna, ali ne i iznenađujuća.

Izborna frka: Klupa za Đurića

Možda bi se neko začudio što gradonačelnik prolaskom kroz finiš Novosadskog polumaratona nije zaključio nedelju u kojoj ga je svuda bilo. No, nije to za čuđenje.

Siromašna provincija plaća potrebe Beograda

Najavljeni su novi izbori za Beograd. Mada se opozicija još nije nedvosmisleno izjasnila hoće li učestvovati, po svemu sudeći građani prestonice će 2. juna ponovo zaokruživati listiće.

Izborna frka: Sasvim stara priča

Posle četiri godine došlo je vreme da vam se autor ovih redova poveri. Ukoliko ste sujeverni, razumećete. Ukoliko niste, biće vam bezveze, što je takođe u redu.

Imate li komentar?

Pre izvesnog vremena pročitala sam članak koji se poziva na izjavu Džulije Roberts koju je dala tokom jednog intervjua.

Nekad se ŠTA?

Najčešće u šali dodam ono "nekad se lepo znalo" aludirajući na one generacije kojima je sve novo loše i nakaradno, a sve staro je valjalo.