Obama se izvinio zbog napada na bolnicu

Američki predsednik Barak Obama izvinio se organizaciji "Lekari bez granica" zbog vazdušnog napada na bolnicu u Avganistanu u kojem su ubijene 22 osobe.
Američki predsednik Barak Obama izvinio se organizaciji "Lekari bez granica" zbog vazdušnog napada na bolnicu u Avganistanu u kojem su ubijene 22 osobe.

Obamino izvinjenje dolazi četiri dana pošto su SAD bombardovale bolnicu u Kunduzu, na severu Avganistana.

Portparol Bele kuće Džoš Ernest rekao je da je Obama pozvao telefonom predsednicu organizacije "Lekari bez granica" Džoen Liju i izrazio saučešće osoblju. "Kada Sjedinjene Američke Države naprave grešku, mi se izvinimo gde je to prikladno", kazao je Ernest.

Obama je rekao "Lekarima bez granica" da će SAD utvrditi da li bi promene u operativnim procedurama mogle da smanje mogućnost da se sličan incident ponovo dogodi. On je takođe razgovarao s predsednikom Avganistana Ašrafom Ganijem kako bi mu izrazio saučešće zbog žrtava bombardovanja i istakao da se zalaže za dalju saradnju, saopštila je Bela kuća.

Kako je navedeno, američki predsednik obećao je temeljnu i transparentnu istragu koju će sprovoditi Ministarstvo odbrane.

  • 08.10.2015 11:06
    Da je to bilo ko drugi uradio, sudilo bi mu se za ratni zlocin ili nesto poput toga, dobio bi tipa 156 godina zatvora, i piloti i nalogodavci, svi u lancu komande. Ali posto je to svemocni svetski policajac, izvinjenje je sasvim dovoljno da popravi stetu...
  • Darko Šarić

    08.10.2015 10:35
    Izvinjavam se i žao mi je!
    A može li sad da me neko pusti iz zatvora?
  • Milanče

    08.10.2015 07:48
    E ako se izvinio...
    E ako se izvinio to je onda druga priča, dajte ljudi da mu oprostimo, izvinio se čovek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet