Potpredsednik Urugvaja podneo ostavku zbog zloupotrebe položaja

Potpredsednik Urugvaja Raul Sendik podneo je juče ostavku, suočen sa optužbama da je zloupotrebio javne fondove dok je bio na čelu državne naftne kompanije "Ankap".
On je najpre podneo ostavku na vanrednom sastanku vladajuće partije Frente Amplio, a potom je o tome obavestio predsednika Tabarea Vaskeza.
 
"Na plenarnom sastanku FA podneo sam neopozivu ostavku na mesto potpredsednika. To sam rekao i predsedniku Tabareu Vaskezu", napisao je Sendik na Tviteru.
 
Partijski Odbor za etiku zaključio je da je Sendik koristio svoje "Ankap" kreditne kartice za kupovinu ličnih predmeta uključujući knjige i nameštaj.
 
On je, inače, bio na čelu te naftne kompanje od 2008. do 2009. godine, i od 2010. do 2013.
 
Protiv Sendika, za sada, nije podneta nikakva krivična prijava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet