Turska: Demontirana bomba od 125 kilograma

Turska policija je demontirala danas snažnu bombu, za koju se veruje da su je postavili kurdski pobunjenici na mostu na jugoistoku Turske.
Turska policija je demontirala danas snažnu bombu, za koju se veruje da su je postavili kurdski pobunjenici na mostu na jugoistoku Turske. Delujući na osnovu dojave, policija je otkrila bombu tešku 125 kilograma postavljenu na mostu na autoputu između gradova Bongol i Elazig.

Policija je osujetila napad, dan nakon što su pripadnici antiterorističkih snaga uhapsili tokom racije u Bodrumu osobu koja je kod sebe imala 2,1 kilograma plastičnog eksploziva, izvestio je denvnik "Hurijet" pozivajući se na neimenovane policijske izvore.

Veruje se da osumnjičeni stoji iza manjeg bombaškog napada izvršenog 28. avgusta u Kemeru u kome je povređeno 10 osoba.

Radikalna grupa Kurdistanski sokolovi slobode (TAK), za koju turski zvaničnici navode da je ispostava PKK koju su Turska, SAD i EU okvalifikovale kao terorističku organizaciju, preuzela je juče odgovornost za bombaški napad u centru Ankare izveden pre dva dana kada je ubijeno troje i ranjeno 15 ljudi.

Kurdski pobunjenici, koji se bore za utonomiju na jugoistoku Turske od 1984. godine, u poslednje vreme pojačali su napade na turske ciljeve, zbog čega je turska vlada zapretila da će pokrenuti kopnenu akciju u oblasti gde se nalaze baze PKK.

Međusobni sukobi do sada su odneli oko 45.000 ljudskih života.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.