Spaseno 60 imigranata iz mora

Grčka spasilačka služba izbavila je oko 60 imigranata koji su plutali u gumenom čamcu u Jonskom moru, saopštile su lučke vlasti.

Grčka spasilačka služba izbavila je oko 60 imigranata koji su plutali u gumenom čamcu u Jonskom moru, saopštile su lučke vlasti.

Tridesetak spasenih imigranata prebačeno je na grčko ostrvo Zante, a ostali su prevezeni na kopno. Prema izjavama preživelih, imigranti su Kurdi i Avganistanci, ali je policija odbila da potvrdi tu informaciju sve do njihove definitivne identifikacije.

Brod kojim su putovali oštećen je u petak ujutru dok je plovio ka Italiji, a preživeli tvrde da je dvoje umrlo na putu dok je jedna osoba nestala. Svake godine nekoliko hiljada imigranata iz Afrike, sa Bliskog istoka i iz Azije budu presretnuti u Grčkoj u pokušaju da stignu u zapadnu Evropu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet