Ambasador otvorio stari sef i poginuo

Ambasador Palestine u Pragu Džamal al Džamal poginuo je u eksploziji kada je u njegovoj rezidenciji otvorio stari sef koji niko nije dirao 25 godina.
Ambasador Palestine u Pragu Džamal al Džamal poginuo je u eksploziji kada je u njegovoj rezidenciji otvorio stari sef koji niko nije dirao 25 godina.

Džamal (56) je bio teško povređen prilikom eksplozije, a preminuo je u bolnici.

Palestinski ministar spoljnih poslova Riad Malki je izjavio da se ne sumnja da je u pitanju napad.

Za sada nije poznato na koji način je Džamal pokušao da otvori sef, kao ni kog je tipa sef. U stanu se nalazio sa svojom suprugom, koja je takođe prebačena u bolnicu, ali njene povrede nisu opasne po život.

Malki je naveo da je sef nedavno premešten iz stare zgrade ambasade, a originalno, 80-ih godina prošlog veka, nalazio se u kancelarijama Palestinske oslobodilačke organizacije.

"Ambasador je odlučio da ga otvori. Pošto ga je otvorio, nešto se dogodilo unutar sefa i došlo je do eksplozije", izjavio je Maliki agenciji AP, koja napominje da nije jasno kako Maliki zna da taj sef nije otvaran više od 20 godina ili zašto je i kada miniran.

"Sef je stajao u staroj ambasadi u jednom ćošku. Niko ga nije dirao 20-25 godina. Ambasador je želeo da zna šta je u sefu. Otvorio ga je i tražio od žene papir i olovku da zapiše šta se u njemu nalazi. Ona je otišla po papir i olovku, a onda je čula eksploziju", kazao je Maliki.

Maliki je dodao da je ambasador uspeo nešto i da izvadi iz sefa, ali zasad nije poznato šta. Takođe je nejasno koliko je prošlo vremena od otvaranja sefa do eksplozije.

Džamal je dužnost ambasadora u Pragu preuzeo u oktobru, a tek nedavno se preselio u novu rezidenciju u severnom delu češke prestonice.

  • ZoranNS

    02.01.2014 08:33
    Mora da je u sefu sedeo jedan iz
    Mora da je u sefu sedeo jedan iz Mosada sa eksplozivom oko struka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.