"Nada da veze Rusije i EU nisu prešle tačku bez povratka"

Moskva izražava nadu da veze između Rusije i Evropske unije (EU) još nisu prešle "tačku bez povratka", izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Moskva izražava nadu da veze između Rusije i Evropske unije (EU) još nisu prešle "tačku bez povratka", izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

On je rekao da je politika EU prema tekućoj ukrajinskoj krizi očigledno pokušaj da se prebaci odgovornost koji, u stvari, podriva poverenje prema evropskom kontinentu. "Nadamo se da još nismo prešli tačku bez povratka. Zainteresovani smo za progresivni razvoj odnosa (sa EU)", rekao je Lavrov na zajedničkoj sednici Kolegijuma ruskih i beloruskih ministarstava inostranih poslova i primetio da "Rusija drži EU za svog veoma važnog partnera".

Izjava ruskog ministra usledila je pošto je Brisel uveo nove, dodatne, sankcije proruskih snagama u Ukrajini koje, kako navodi AFP, podržava Kremlj, a Moskva odgovorila zabranom uvoza hrane iz zemalja EU. Lavrov je primetio da je zvanični Kijev zauzeo kurs "društveno-ekonomskog gušenja jugoistoka Ukrajine.

"Apelujemo da se započne sveukrajinski bezuslovni i izvršni dijalog kako je to predviđeno mirovnim sporazumima iz Minska od 5. septembra", rekao je Lavrov i dodao da umesto uspostavljanja stabilnih kontakata, zvanični Kijev je zauzeo kurs društveno-ekonomskog gušenja jugoistoka Ukrajine gde žive, pretežno, Rusi.

  • 18.11.2014 11:32
    Ja nisam neutralan
    Suprotno misljenju njegove ekselencije, ja se nadam i prizeljkujem da ce odnosi EU i Rusije preci tacku bez povratka i to iz dva razloga: privi jer te ruse treba izopstiti iz civilizovanog sveta kojem ocigledno ne pripadaju i drugi jer ce konacno srbijanska vlast morati da odredi pravac kojim ce se kretati Srbija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet