Od danas zahtevi za povraćaj PDV-a na bebi opremu

Roditelji koji kupuju hranu i opremu za bebu imaju mogućnost da od danas do 15. jula predaju zahtev za refundaciju PDV-a na tu kupovinu.
Pravo na refundaciju imaju roditelji, odnosno staratelji bebe, čiji je ukupan neto prihod u prethodnoj godini manji od 1.012.766 dinara. Drugi uslov je da je ukupna imovina roditelja ili staratelja na koju se plaća porez manja od 24,68 miliona dinara.
 
Podnosi se zahtev na obrascu RFNB, uz koji moraju biti dostavljeni i fiskalni računi, kao i fotokopije i spisak brojeva tih fiskalnih isečaka. Zahteve za refundaciju trebalo bi podnositi u nadležnoj filijali Poreske uprave prema mestu prebivališta.
 
Poreska uprava je na osnovu podnetih zahteva u februarskom roku ove godine donela 38.971 rešenje za refundaciju PDV-a u ukupnom iznosu od 241,25 miliona dinara. U prošloj godini, broj donetih rešenja je 61.429, a iznos refundacije PDV-a 351,19 miliona dinara.
  • Detelina

    01.07.2016 14:54
    Birokratska logika
    Slucaj moje drugarice, muz ima platu malo izmad proseka, ona nezaposlena i posto on ima platu iznad proseka (truli bogatasi) nemaju pravo na povracaj PDV-a.
  • skep

    01.07.2016 14:25
    U NS je u 8.00 već bilo tridesetak ljudi. Šalterske službenice ljubazne i efikasne. Prošla tura (isto podneta prvog dana) je isplaćena u roku od tri nedelje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija