LSV: Zabrinjava rasističko ponašanje prema deci migranata

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je od nadležnih državnih organa da omoguće deci migranata u opštini Šid da idu u školu.
U LSV navode da su protesti pojednih roditelji protiv upisa ove dece u škole skandalozni i protivni Ustavu i Zakonu o zabrani diskriminacije.
 
"Smatramo da je potrebno da vlasti snažno stave do znanja pojedincima u našoj zajednici da se neće tolerisati podsticanje rasne, verske i nacionalne netolerancije. Sasvim smo sigurni da učenici u Šidu i bilo kom drugom mestu u Srbiji nemaju predrasude prema njihovim vršnjacima iz Avganistana, Sirije ili Somalije, jer deca ne znaju šta je mržnja prema nekom ko ima drugu boju kože ili koristi drugi maternji jezik", stoji u saopštenju ove stranke.
 
Pozivaju se državni organi da "ulože maksimalni napor i na što efikasniji način sprovedu proces uključivanja migrantske dece u nastavni proces".
  • Zoky

    10.09.2017 07:44
    Ne znam baš koliko mi (ili Vučić kako je već neko napisao) dajemo para za ove migrante, jedna naša doktorica koja je radila jedno vreme na zbrinjavanju migranata mi je pričala da 99% svega finansira EU i da je to prazna priča koliko mi navodno dajemo.
  • @arhiva

    10.09.2017 06:26
    Kad su...
    ... paljene srpske kuće u Hrvatskoj i zapadnoj Bosni, onda su bili u pitanju stanovnici a ne migranti, a toga se nisi setio, bahati i bezobrazni komentatoru. Naravno da migrantima treba omogućiti normalan život, što je više moguće, ali ne bolji nego što imaju rezidenti, jer onda rezidente omalovažavaš.
  • brane

    10.09.2017 00:19
    Brisa Tatona nisu smatrali migrantom ali jesu mrskim strancem i to jos Francuzom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija