Bajac: Licemerje je postalo obeležje ove kulture

Pisac i urednik izdavačke kuće "Geopoetika" Vadislav Bajac izjavio je da je opšte stanje u društvu dovelo prosečnog čoveka u situaciju da bude licemeran.
"Da li je to silom prilika ili svojom voljom, ne znam u kom procentu, ali licemerje je postalo obeležje ove kulture, uz spajsi dodatak zloće u karakteru. Ako on odnese prevagu onda smo svi u opasnoj situaciji", kazao je on u gostovanju na televiziji N1
 
Nakon podsećanja da je prošlo tačno tri godine od ukidanja emisije "Utisak nedelje" Olje Bećković, Bajac je poručio da mu je žao što danas ta emisija ne postoji, jer smo se, kako navodi, sveli na nešto što se zove kolektivno mišljenje.
 
"Očigledno da smo uterani u ćošak iz kog nam je vizura kratka, mala, lošeg ugla i da iz toga više ne možemo da izlazimo. Kriterijumi za srozavanje nivoa na kome se odvija komunikacija su preuzeti od samog vrha i to je politika nezameranja onih koji bi voleli da iz toga izvuku i ličnu korist, jedan sistem koji će se teško izmeniti", smatra Bajac.
 
Dodaje da se u Srbiji izgubila suština, a to je da vlast, mediji i svi koji su na javnoj sceni postoje zbog građana. Govoreći o mogućnosti ujedinjenja opozicije za beogradske izbore, Bajac kaže da je to moguće, ali teško ostvarivo.
 
"Velika je šteta ako se to ne desi, ali mislim da se poprilično radilo na tome da se to ne dogodi. Krivica je na obe strane - od onih kojima to ne bi odgovaralo do lidera opozicije koji ne mogu da nađu zajednički imenitelj toliko dugo vremena", ocenio je on.
 
On je zaključio da više ne veruje medijima.
 
"Moje iskustvo i analitičnost u sekundi prepozna istinu od laži. Potpuno sam skeptičan, izuzev malih izuzetaka koji čine to pravilo vidljivim", zaključuje Bajac.
  • citalac

    30.09.2017 19:15
    Zasto nasi mediji cenzurisu komentare ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija