Gas skuplji od juna za 9%

Vlada Srbije odlučila je da od juna odobri poskupljenje gasa za domaćinstva i privredu.
Vlada Srbije odlučila je da od juna odobri poskupljenje gasa za domaćinstva i privredu. Tačan procenat još uvek nije utvrđen, jer "Srbijagas" nadležnoj Agenciji za energetiku nije ni dostavio zahtev i argumentaciju za više cene gasa.

Kako pišu Novosti, već sada je jasno da Vlada neće pristati na povećanje cene gasa koji bi, u proseku, Srbijagasu donelo prihode veće od 12 odsto. Za sada se računa da bi mogla da odobri da za domaćinstva gas poskupi oko 9, a privredu do 12 odsto.

U Vladi kažu da su svesni da je, sa aprilskim povećanjem cene električne energije, izvršna vlast već "istrošila" moguća povećanja cena usluga i robe koje su pod njenom kontrolom. Naime, prema sporazumu koje su potpisali Vlada i NBS, u ukupnom, godišnjem rastu cena poskupljenja robe i usluga koje su pod kontrolom države mogu da budu do 7,5 odsto.

Korisnici gasa u domaćinstvima koji su organizovani u nekoliko udruženja tvrde da je cena gasa od oko 40 dinara za kubni metar gasa i sada visoka i da mnogi ne mogu da plaćaju račune.

  • Ivana

    26.04.2011 20:17
    Ne zloupotrebljavati marketing
    Drugi tabor može da bude Vuciceva marketinška mašinerija ili bilo ko ko ima interesa da ga oblati i plasira kompromitujuce informacije! Neko koga je pogodio svojim medijskim nastupima, pa Tomin sin radi u Srbijagasu! Prema tome dajte samo cinjenice i argumente i nemojte sutra da se negde objavi i za četiri klinca! Kao što svi imaju majku koja se brine tako je ima i Bajatović!
  • koji je to drugi tabor

    26.04.2011 18:44
    dobro je dok nije sa četiri klinca ... ili bi to bilo društveno prihvatljivije u toku sa ovim evroantlantskim inetrgacijama ?!?!
  • Ivana

    26.04.2011 13:38
    Bajatovic na Jahorini?!
    Mole se cestiti zaposleni u Srbijagasu da kažu javnosti da li je nedavno Bajatovic bio u hotelu na Jahorini i zabavljao se sa četiri klinke, službenim vozilom ili je to deo kampanje protiv njega iz suprotnog tabora! On je javna licnost i ništa se ne može sakriti! Uvek neko vidi svojim očima, a mene i moju partiju zanima da li je on toliko glup! Pretpostavljam da to interesuje i sve potrošače gasa kao i birače!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija