Dačić: Tužba Tatonovih roditelja besmislena

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom tužbe koju su podneli roditelji ubijenog francuskog navijača Brisa Tatona, da je besmisleno tužiti MUP Srbije zbog toga i da će sud utvrditi sve činjenice o toj tužbi.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom tužbe koju su podneli roditelji ubijenog francuskog navijača Brisa Tatona, da je besmisleno tužiti MUP Srbije zbog toga i da će sud utvrditi sve činjenice o toj tužbi.

Dačić je novinarima u Palati Srbija rekao da je MUP preduzeo sve mere na obezbeđivanju navijača koji su tada dolazili na utakmice najavljeni, a da dolazak navijača francuskog Fudbalskog kluba "Tuluz" u Beograd, među kojima je bio i Taton, nije bio najavljen.

"MUP je preduzeo sve mere na obezbeđivanju navijača koji su tada dolazili na utakmice najavljeni. Oni koji su počinili to krivično delo su pronađeni i, ako treba da se traži odšteta, treba je tražiti od njih", izjavio je Dačić. On je podsetio da je u sličnom napadu u Briselu navijač "Partizana" izgubio oko i da država Srbija i porodica tog navijača tada nije tražila ni dobila odštetu, kao što Srbiji nije plaćena ni odšteta za bombardovanje.

Porodica francuskog navijača Brisa Tatona, na smrt pretučenog u Beogradu 2009. godine, podnela je danas Višem sudu u Beogradu tužbu protiv Republike Srbije, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova, kojom od države traži odštetu od 300.000 evra.

Bris Taton je (28) je 17. septembra 2009. pretučen na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza. Nanete su mu teške povrede glave, a od udaraca šipkom po grudima imao je povrede aorte i krvarenje u grudnom košu. Preminuo je 29. septembra u Kliničkom centru Srbije.

  • 20.05.2012 12:50
    On bi hteo
    da vlada i dalje, da bude premijer! Srami se, ne sramoti NAS sve, i odlazi! Smucili ste mi se svi, menadzeri lazovi u belim rukavicama, boli vas ona stvar za narod, trosite nase novce svi, a mi sto zaradimo sve opet ode nazad drzavi, a mi treba da pasemo! E pa nece moci tako doveka!
  • Goran

    18.05.2012 15:19
    Kad je u pitanju Amerika, onda placate 900.000 dolara za onu barabu jer tu nema zezanje. Naravno, njima to nije dosta pa traze i izrucenje. I izrucicete Mladena Kovacevica ko bele lale, bilo to po ustavu ili ne. Koga briga.

    Sto se tice Brisa Tatona i onog smesnog sudjenja (a cini mi se da jos nisu uhvaceni svi akteri) sta reci sem - sramota!

    Spominjanje bombardovanja u ovom kontekstu je potpuno van pameti. Ali ko nam je ministar policije, nije ni cudo.
  • 18.05.2012 07:21
    alxxl
    besmisleno je bilo ubistvo.
    ova izjava je besmislena.

    a dačić, tek je on besmislne. ako on bude ministar ili funkcioner (još gore se očekuje) - gledajući šta je sve uradio PROTIV ove države - odavde definitivno treba bežati.

    slava svim poginulima koji su svoju smrt našli posredstvom ove naše današnje demokratije (civilne žrtve u mirnom periodu niko ne broji...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija