Položeni venci povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić položio je, uz najviše državne i vojne počasti, lovorov venac na spomenik Neznanom junaku na Avali povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić položio je, uz najviše državne i vojne počasti, lovorov venac na spomenik Neznanom junaku na Avali povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

"Mnogi duguju Srbiji, Srbija duguje vama, bez vas ovo bi bila tuđa zemlja, govorio bi se tuđi jezik, pevale bi se tuđe pesme. U ime zahvalne Srbije koja poštuje i pamti", napisao je Nikolić u knjizi utisaka.

Na centralnoj državnoj ceremoniji kod Spomen-kosturnice branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu, premijer Ivica Dačić poručio je da se Srbija u oba svetska rata opredelila za ispravnu stranu i da je potrebno da i u miru odlučno ojačamo njeno prirodno mesto, mesto koje ima u porodici ravnopravnih i ujedinjenih evropskih naroda.

Ambasador Francuske u Beogradu Fransoa-Gzavije Denio izjavio je danas, na komemorativnoj ceremoniji na Francuskom vojnom groblju, da su Srbija i Francuska u Prvom svetskom ratu uspostavile bratstvo po oružju i izuzetno uzajamno poverenje.

Međunarodni dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u svetu državnim manifestacijama koje se održavaju 11. novembra u 11 sati u znak sećanja na 1918. godinu, kad je 11. novembra u 11 sati na snagu stupilo primirje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija