Vujović vraća Radulovićev tim u ministarstvo

Ana Trbović i Miroslava Milenović, koje su bile deo kabineta bivšeg ministra Saše Radulovića, a u januaru im je, po njegovom odlasku iz Vlade raskinut ugovor, najverovatnije će se ponovo naći, sada na funkcijama državnih sekretarki u timu novog ministra Dušana Vujovića.
Ana Trbović i Miroslava Milenović, koje su bile deo kabineta bivšeg ministra Saše Radulovića, a u januaru im je, po njegovom odlasku iz Vlade raskinut ugovor, najverovatnije će se ponovo naći, sada na funkcijama državnih sekretarki u timu novog ministra Dušana Vujovića.

Poslovne biografije obe buduće sekretarke prilično su respektabilne i na izvestan način prvi je signal u kom pravcu će ići novi saziv ekonomskog dela Vlade.

Naime, Trbovićeva je dekanka Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA), predaje Strategijski menadžment, Poslovno pregovaranje i Upravljanje javnim sektorom. Ima bogato iskustvo u konsultantskim poslovima, ali i u državnoj upravi, jer je od 2002. godine bila na više različitih zaduženja u Vladi. U kabinetu bivšeg ministra bila je posebna savetnica zadužena za izradu mera razvoja preduzetništva i konkurentnosti, uključujući regulatornu reformu i razvoj preduzetnog kapitala. Milenovićeva je, pak, jedini finansijski forenzičar u zemlji, sa stranom licencom i trenutno je angažovana u Savetu za borbu protiv korupcije, ali istovremeno obučava i domaće kadrove za istraživanje finansijskih transakcija.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Danas, sa Trbovićevom i Milenovićevom već je postignut dogovor, a najverovatnije je da će na listi ministra Vujovića biti još stručnjaka iz prethodnog saziva. Prema nekim izvorima, za neku od funkcija pominjala se i Aleksandra Drecun, sadašnja direktorka Centra za promociju nauke, ali nema potvrda da je sa njom razgovarano o tome ili da je postignut eventualni dogovor.

  • avax

    01.05.2014 21:14
    Vujović hoće one sa kojima može dobro da saradjuje
  • Neobavešten

    01.05.2014 19:37
    Blagoš nama!
    Centar za promociju nauke!FEFA(da ne kažem:FUFA)-i to postoji-da sam juče umro...
  • mary

    01.05.2014 15:49
    Vujovic sigurno zeli u svom timu ljude koji ce da pomognu u realizaciji mera koje ce da pokrenu privredu Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija