Suspendovani lekari koji nisu pomogli povređenom detetu

Dvoje lekara Doma zdravlja iz Beograda je suspendovano, dok se ne utvrde sve okolnosti oko navodnog nepružanja pomoći dečaku koga su juče udarila kola na pešačkom prelazu.

Dvoje lekara Doma zdravlja iz Beograda je suspendovano, dok se ne utvrde sve okolnosti oko navodnog nepružanja pomoći dečaku koga su juče udarila kola na pešačkom prelazu.

Mediji su prethodno objavili da su lekari ovog Doma zdravlja odbili da pruže pomoć dečaku koga je udario automobil u Ulici Goce Delčeva, na mestu koje se nalazi nedaleko od te zdravstvene ustanove.

Naime, jedna prolaznica je, dok je dete ležalo na asfaltu, kako tvrdi, potrčala u ovaj Dom zdravlja i od osoblja zatražila pomoć, koju, kako je navela, nije dobila. Kako je objavljeno, osoblje ove zdravstvene ustanove je najpre ženu uputilo na Hitnu pomoć, a zatim su je šetali od ordinacije do ordinacije, a da, na kraju, niko od tih doktora nije ni stigao do deteta. Za to vreme do deteta je stigla Hitna pomoć.

Međutim, medijske navode demantuju iz DZ Novi Beograd, iako nisu još utvrdili sve okolnosti ovog događaja. Vršilac dužnosti direktora DZ Novi Beograd Radomir Kovačević ipak navodi da je reč o notornim neistinama.

Kovačević je ipak odlučio da do daljnjeg suspenduje dvoje lekara koji su juče bili u smeni. Suspenzija će biti na snazi sve dok se ne utvrde svi relevantni detalji ovog nemilog događaja, navedeno je u sapštenju iz DZ.

"Apsolutno su neistinite tvrdnje iznete u medijima da su lekari uskratili pomoć povređenom detetu. Istina je da je žena o nesreći obavestila dežurnog doktora Doma zdravlja "Novi Beograd". Naš lekar je prvo pozvao Hitnu pomoć, a potom i doktorku koja je bila šef smene i njih dvoje su zajedno krenuli da pruže pomoć detetu. Međutim, u tom trenutku je već stigla Hitna pomoć na mesto nesreće", kaže doktor Kovačević i dodaje da će lekari pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću dati izjave o navedenom slučaju, a dok se ceo slučaj ne ispita oni će biti pod suspenzijom.

  • 02.05.2014 22:06
    Gde se denuo
    Hipokrat?
  • 02.05.2014 09:31
    al ste mi pametni... ne moze lekar opste prakse... ccc pa niko nije rekao da ga zbrinu UMESTO hitne, nego DOK NE DODJE hitna, bolje oni nego ja da pokusavam (sto mi je, jelte, gradjanska duznost)... al ne, bitno da ste se vi oprali terminima koje kontate da drugi ne razumeju... fuj
  • Duchess of Shangay

    02.05.2014 08:13
    Vidis Anonimus @ 11.31...

    Posto ne reazumes termine koje koristim(o)...Onda ne treba ni da se mesas u profesiju...i govoris sta bi ko trebao da radi...

    Ponavljam- Koliko bi vas graknulo da je detetu pogorsano stanje akcijom lekara koji se ne bavi takvim problemima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija