Uhapšen poslanik Naser Osmani

Poslanik Demokratskog saveza Kosova (LDK) u Skupštini Kosova Naser Osmani rano jutros uhapšen je na graničnom prelazu Vrbnica, prema Albaniji, u okviru istrage o privatizaciji kompanije FAN u Podujevu.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova (LDK) u Skupštini Kosova Naser Osmani rano jutros uhapšen je na graničnom prelazu Vrbnica, prema Albaniji, u okviru istrage o privatizaciji kompanije FAN u Podujevu.

Osmani je uhapšen na graničnom prelazu jer se iz Albanije uputio da se javi u policiju Kosova povodom sumnji za izvršenje nekoliko krivičnih dela u toj privatizaciji. Portal Koha.net javlja da on trenutno daje izjavu u policiji u okviru istrage koja je u toku i u kojoj je do sada sa Osmanijem uhapšeno 12 osoba.

U sredu su u operaciji policije Kosova uhapšeni bivši direktor i zamenik direktora Kosovske agencije za privatizaciju Škeljzen Luka i Naim Avdiju. Takođe su uhapšeni sadašnji i bivši rukovodioci agencije, Meljita Imeraga, Ardijan Keljmendi, Nehat Isljami, Krešnik Leši i Agron Kamberaj. Među uhapšenima je i vlasnik privatizovane kompanije.

Procenjuje se da šteta učinjena ovom privatizacijom iznosi nekoliko miliona evra. Tokom operacije izvršen je pretres na pet različitih lokacija u kancelarijama Kosovske agencije za privatizaciju. Svim uhapšenima izrečena je mera policijskog zadržavanja od 48 sati.

  • Сремац

    01.05.2014 19:50
    Наша имовина?
    Годинама је Југославија улагала у Косово,а ови већ годинама експлоатишу или продају "туђе" под окриљем међународне заједнице.Када се туђе продаје онда су могуће и "грешке",па су ето похапшени ни "криви ни дужни пословни људи".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija