Egipat bezbedan za turiste

Pomoćnik egipatskog ministra spoljnih poslova Ahmed Fathalah kaže da je situacija u Egiptu bezbedna za turiste.
Pomoćnik egipatskog ministra spoljnih poslova Ahmed Fathalah kaže da je situacija u Egiptu bezbedna za turiste.

Pomoćnik egipatskog ministra spoljnih poslova Ahmed Fathalah, koji je boravio u Beogradu povodom drugih srpsko-egipatskih konsultacija, rekao je da je Srbija prva zemlja koju je posetio posle svrgavanja režima Hosnija Mubaraka. "Naš zadatak je sada, da upotrebim čarobnu reč stabilizacija, da nastojimo da stabilizujemo našu ekonomiju, investicije, treba da nastojimo da se vratimo na isti nivo turista kao prošle godine", rekao je egipatski zvaničnik i izrazio nadu da će Egipat za godinu do dve imati isti broj turista, odnosno 12 miliona, koliko ih je bilo 2010. godine.

Pomoćnik egipatskog ministra spoljnih poslova Ahmed Fathalah kaže da je situacija u Egiptu bezbedna za turiste. Rusija čiji građani čine 25 % turista u Egiptu, ukinula zabranu putovanja u tu zemlju, dok neke države, poput Velike Britanije, nisu ni uvodile zabrane niti savetovale ljude da ne putuju u Egipat.

"Devedesetdevet odsto zemalja je ukinulo zabrane za odlazak u Egipat, posebno na Crveno more, u Luksor gde je bilo bezbedno i tokom pobune", rekao je Fathalah.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.