Gojazni putnici plaćaju dva mesta u avionu

Gojazni putnici biće prinuđeni da plaćaju dva mesta u avionu, bar ako žele da putuju sa američkim avio-prevoznikom AirTran. Air France je prošle godine sproveo sličnu stvar, naplaćujući pored jedne karte i dodatnih 75% za drugo mesto.

Gojazni putnici biće prinuđeni da plaćaju dva mesta u avionu, bar ako žele da putuju sa američkim avio-prevoznikom AirTran. Air France je prošle godine sproveo sličnu stvar, naplaćujući pored jedne karte i dodatnih 75% za drugo mesto.

Od marta naredne godine, stjuardese i ostalo osoblje će birati ljude koji ne mogu da stanu u jedno sedište, sa spuštenim naslonima za ruke, i zahtevaće od njih da plate i za drugo mesto.

Organizacija za jednaka prava ljudi iz SAD-a opisala je novu politiku kao “ponižavajuću”. S obzirom da je sedište u ekonomskoj klasi Air Transa široko 45,7 cm, matična kompanija Southewst tvrdi da ta odluka pogađa manje od 1% njihovih mušterija.

“Gojazni putnici su oni koji zađu u sedište osobe do sebe. Zato smo odlučili da nasloni za ruke budu granica između putnika koja se ne sme prelaziti,” piše u obaveštenju kompanije.

Ako na letu bude bilo praznih mesta, putnicima koji su morali da plate za dva mesta, novac će biti vraćen.

  • Londra

    15.10.2011 05:43
    LOL
  • G

    14.10.2011 20:01
    Ovo (tj. bar ovo što je napisano) predstavlja najobičniju glupost. "Ako na letu bude bilo praznih mesta, putnicima koji su morali da plate za dva mesta, novac će biti vraćen." Dakle, ako na letu bude praznih mesta, gojazni putnik neće platiti dodatnu kartu (vratiće mu novac) a ovi mršaviji putnici će imati prijatan put. Ali ako nema slobodnih mesta, ovi mršavi će da budu stisnuti, a debeljko će da plati dve karte - ne vidim stvarno šta to konkretno znači mršavom? Hoće li njemu takođe vratiti novac za kartu jer mu je drugi putnik zauzeo trećinu sedišta?
  • ns

    14.10.2011 18:35
    podržavam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.