Banana i cimet su kombinacija za dobar san

Umesto pilula za spavanje, evo recepta za neobičan čaj sa bananom i cimetom koji pomaže da se opustimo i lakše zaspimo.

Jednostavan, jeftin, prirodan i zdrav - možete ga piti svako veče pred spavanje. Potrebna vam je jedna banana, manji lonac vode i kašičica cimeta. Zagrejte lonac sa vodom da proključa, pa ubacite oljuštenu bananu u lonac i krčkajte 10 minuta. Naspite kuvan čaj u šolju, pa poprskajte cimetom i popijte.

Zašto ova jednostavna kombinacija deluje?

Nedostatak magnezijuma je jedan od ključnih faktora za nastanak nesanice. A poznato je da su i banana i njena kora veoma bogate kalijumom i magnezijumom, tako da čaj od banane pomaže da vam se opuste mišići i na taj način podstiče zdrav osećaj pospanosti. Cimet je, s druge strane, sjajan protiv nesanice zato što značajno doprinosi ravnoteži šećera u krvi. Uravnotežen nivo šećera je suštinski važan da bi telo počelo da proizvodi hormone koji poboljšavaju san.

Autor: Alo

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Marihuana u SAD popularnija od alkohola

Svakodnevna upotreba marihuane nadmašila je redovnu upotrebu alkohola u SAD, pokazuju podaci iz studije Nacionalne ankete o upotrebi droga i zdravlju, koja je objavljena danas u časopisu Adikšn.

Lekari mu operisali desnu umesto leve noge

Jedan pacijent sa Kosova doživeo je gorko iskustvo u privatnoj bolnici u Severnoj Makedoniji, gde je otišao da operiše nogu, prenosi KoSSev priču portala Klan Kosova.

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".