Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Šešelj će svedočiti u odbranu Mladića

Odbrana generala Ratka Mladića potvrdila je tokom današnjeg suđenja pred Haškim tribunalom da se među svedocima odbrane koji su planirani da u narednom periodu daju iskaz nalazi i lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Dinar sutra slabiji za 4 pare

Dinar će sutra oslabiti četiri pare i zvanični srednji kurs će biti 120,1433 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Oštar protest Hrvatske zbog Šešelja i paljenja zastave

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da je uputilo oštar protest Ambasadi Srbije u Zagrebu zbog poslednjih događaja u Beogradu, a hrvatski ambasador u Srbiji Gordan Markotić biće pozvan na konsultacije u Zagreb.

Turska policija ubila ženu-bombaša

Istanbulska policija danas je u blizini sedišta gradske policije u Istanbulu ubila ženu koja je nosila bombu, izjavio je gradonačelnik najvećeg turskog grada Vasip Sahin.

Tokom vikenda obilnije padavine

U prvih deset dana aprila u Srbiji se očekuju obilnije padavine, a prvi veći kišni talas već za vikend, posebno u zapadnoj Srbiji.

Sutra je Međunarodni dan knjiga za decu

Međunarodni dan knjige za decu, uveden pre skoro pola veka u cilju promocije dečje književnosti i čitanja kako bi se skrenula pažnja javnosti na potrebe najmlađih čitalaca širom Srbije, biće obeležen 2. aprila.

Uhapšen napadač u prostorijama vladajuće partije

Policija je uhapsila jednu naoružanu osobu koja je ušla danas u kancelarije vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) u jednom predgrađu Istanbula, javio je Rojters, pozivajući se na privatnu novinsku agenciju Dogan.