Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Uskoro u proceduri novi Zakon o sprečavanju korupcije

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da će se uskoro u proceduri naći i novi Zakon o sprečavanju korupcije (novi naziv za Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije), čiji se tekst nacrta trenutno usaglašava sa preporukama GREKO eksperta.

Čekajući zakon koji će otkriti nezakonito bogaćenje

Ministarstvo pravde, najavljujući zakon o poreklu imovine, obećava da će to biti propis iz oblasti prevencije korupcije, kojim država dobija delotvoran mehanizam da za svakoga u svakom trenutku može da utvrdi da li se obogatio nezakonito.

Kfor ostaje na Kosovu

Portparol Kfora Vinčenco Graso rekao je za RTS da će sve članice Alijanse imati sastanak i doneti odluku o novom angažovanju NATO na Kosovu, a u odnosu prema Kosovskim bezbednosnim snagama.

Kad socijalna nepravda pogodi decu

Iako je obrazovanje u Srbiji načelno besplatno, nemaju sva deca jednaka prava da ga iskoriste, što je posledica velikih nejednakosti u društvu i rasprostranjenog siromaštva.

REM usvojio promenu vlasnika televizija O2 i Prva

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) doneo je rešenje da se promenom vlasničke strukture Prve televizije d.o.o. i Radio-difuznog preduzeća B92 a.d. iz Beograda ne narušava medijski pluralizam, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

MTS negirao navode da su blokirali N1

Telekom Srbija reagovao je na vest koja se pojavila u javnosti, a u kojoj se navodi sumnja SBB-a da je MTS "verovatno doneo odluku" da internet korisnicima onemogući sadržaj SBB-ovih kanala, uključujući i program Televizije N1.