Direktor Infostana podneo ostavku, DS podseća i na račune Informatike

Direktor Infostana Veselin Marković ponudio je ostavku danas u 14.30, pred istek radnog dana nakon skandala sa računima.

Direktor Infostana Veselin Marković ponudio je ostavku danas u 14.30, pred istek radnog dana nakon skandala sa računima.

Marković je ostavku ponudio usmeno gradonačelniku Beograda Siniši Malom i predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću, a u toku dana ostavku će podneti i pismenim putem.

Gradonačelnik Siniša Mali rekao je ranije danas da očekuje od direktora Infostana da podnese ostavku do kraja dana, a da će ga, ukoliko on sam to ne učini, smeniti. Gradnačelnik Siniša Mali se na ovakav korak odlučio nakon skandala sa računima Infostana, na kojima je 390.000 Beogađana dobilo račun sa iznenadnom stvakom osiguranja.

"Učinio je nešto bez znanja Skupštine grada, Upravnog odbora preduzeća, a na štetu građana Beograda. Ovo je prvi put da u svom mandatu tražim nečiju ostavku i voleo bih da bude poslednji jer ovako nešto ne sme da se dešava", rekao je Mali.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić i zaštitnik građana grada Beograda Katarina Žeželj potez "Infostana" ocenili su kao skandalozan i nedopustiv. "Postupak JKP "Infostan" koji je u mesečne račune uneo iznos za osiguranje i domaćinstva je skandal i ovo preduzeće to mora da otkloni", izričito je rekao Šabić.

DS: Isti pokušaj prevare pokšavala je "napredna" vlast i u Novom Sadu

Novosadski odbor Demokratkse stranke podsetio je da su pre nešto više od dve godine i Novosađanima stigli slični računi Informatike, na kojima je takođe bila dodata stavka osiguranja domaćinstva.

"Isti pokušaj prevare pokušavala je 'napredna' vlast i u Novom Sadu. Posle ovoga, skandali u JKP Informatici su se ređali jedan za drugim ­­- milioni i milioni dinara poreskih obveznika potrošeni su u kafanama, za gorivo i telefonske račune rukovodstva ovog javnog preduzeća, a na desetine milione dinara su dati izvršiteljima, koji su bliski vladajućoj strukturi u Novom Sadu. Takođe, Informatika je Novosađanima nezakonito naplaćivala i opomene za neplaćene račune. Zbog svega toga, Državna revizorska institucija je utvrdila nepravilnosti u radu ovog preduzeća na više od 120 strana", navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka podseća i da je zbog svega navedenog više puta u Skupštini grada pokretala inicijativu za smenu direktora JKP Informatike.

  • Schamlov

    06.10.2015 13:12
    varka
    Informatika je varala i za vreme DSa ili ti Zutih kako ih zovu,tako da tvrdnja propalog politicara da Informatika to radi za vreme naprednjaka nije istina,Informatika mojoj radnoj organizaciji obracunava licne dohodke i to veoma nestrucno i vema lopovski obracunavaju onako kako oni hoce ....i niko im nemoze nistaaaaa.Sto je najgore niko ni ne preduzima nista da se to spreci,godinama oni tako rade i nikom nista sramota sta su napravili od Srbije,vasar ili sajam ne rada,ne znanja,sujete,lopovluka,bahatosti pojedinaca,politicke ne zrelosti,nista nemamo ni privredu ni poljoprivredu ni skolstvo sve su to politicari prodali za rad svog lagodnijeg zivota.


  • KLEPANJE

    06.10.2015 12:02
    Kraduckanje na veliko
    Već nekoliko puta pišem ali niko nema izgleda petlju da objavi. Informatika godinama unazad ne preduzima ništa protiv nekih neplatiša. Recimo NIS za svoj stan godinama unazad ne plaća nikakve račune i Informatika ništa nije preduzela tipa opomena, tuzba... Zatim novčana sredstva od skupština stanara ne prebacuje na žiro račun skupština(prebaci deo) a ostalo koristi za svoje tekuće potrebe i naknadno sa zakašnjenjem prebaci itd. Elektrodistribucija naplatu zajedničke struje naplaćuje preko računa fizičkih lica (za nove zgrade) nema naplate preko Informatike. Istražite malo ovo.
  • 06.10.2015 06:44
    I šta da smene nekog iz Informatike ovde kod nas, hoće li to nešto promeniti? Neće, informatika će i dalje naplaćivati više nego što treba, narod će da se buni u redovima ispred za džabe, tužbe i utuženja protiv gradjana povući neće, izvršitelji će i dalje da popisuju i da otimaju ljudima pokućstvo, koje su mukom sticali...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija