Srbija dobija regionalna odeljenja za borbu protiv korupcije

Srbija će dobiti regionalne centre za borbu protiv korupcije, koji će početi da rade 1. marta, kada počinje primena Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma.
Specijalna odeljenja za borbu protiv korupcije nalaziće se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kraljevu, potvrdio je za "Novosti" državni sekretar u ministarstvu pravde, Radomir Ilić.
 
Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) goniće optužene za visoku korupciju od preko 200 miliona dinara, organizovani kriminal i terorizam, dok će u regionalnim centrima biti procesuirani okrivljeni za zloupotrebu službenog položaja, prevare i zloupotrebe poverenja u privredi, pranje novca, nesavestan rad u službi i slično.
 
"Novim zakonom je broj krivičnih dela korupcije proširen, pa će samim tim i nadležnost TOK biti šira, ali će se dela iz oblasti korupcije koja ne potpadaju pod TOK goniti u četiri regionalna centra", objašnjava Ilić.
 
On navodi da će tužilac formirati timove sastavljene od ljudi koji su bitni za određenu istragu, kao npr. predstavnika Poreske uprave, Uprave za sprečavanje pranja novca, carine, itd.
  • Loby

    08.09.2017 11:14
    Srbija voli korupciju! Srbija ce se pre odreci oba roditelja, brata, sestre nego korupcije. Ovo je samo predstava za zapad, koji je verovatno dao Srbiji silne pare za ovo, korupcija je ovde sastavni deo kulture.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija