Analiza poslovanja javnih preduzeća

Posebna vladina komisija, koja je počela da "češlja" poslovanje javnih preduzeća, trebalo bi, kako se očekuje, da do kraja septembra objavi analizu poslovanja JP, saznaju Novosti.

Posebna vladina komisija, koja je počela da "češlja" poslovanje javnih preduzeća, trebalo bi, kako se očekuje, da do kraja septembra objavi analizu poslovanja JP, saznaju Novosti.

Vladinu komisiju predložila je vicepremijerka Verica Kalanović, a rad je poveren Ministarstvu finansija, tako da je, faktički, premijer Mirko Cvetković preuzeo obavezu da kontroliše poslovanje državnih firmi.

Na osnovu rezultata do kojih komisija dođe, vladajuće stranke bi trebalo da se dogovore o modelu za "čišćenje" partijskih kadrova iz direktorskih kabineta i upravnih odbora javnih preduzeća. Prema najavama, ubuduće će svi direktori biti birani na konkursu, a među ministrima još traje polemika da li će država svoje članove da delegira u upravne ili nadzorne odbore.

  • semtex

    06.09.2011 17:10
    ?
    Ko ce ih kontrolisati?Partijske kolege iz drzavne uprave?
  • Begečka nana

    06.09.2011 15:39
    Ali, zašto nam, molim vas, R021 uopšte prenosite ovakve vesti!? Posle se čudimo što pijemo sedativa više nego cela Evropa zajedno! Smilujte se, ne morate baš svaku budalaštinu da nam prenosite.
  • luigi

    06.09.2011 13:45
    i sad kad oni sami sebe iskontrolisu, skinuce nekog ko nije bio dovoljno poslusan pa uzeo vise za sebe nego sto je dao stranci i javno ce ga lincovati. a nas valjda smatraju dovoljno neinteligentnima da to progutamo. i da opet glasamo. necu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija