Takata odustao od Srbije

Japanski proizvođač vazdušnih jastuka za automobile Takata obavestio je srpske vlasti da je odustao od planova da gradi fabriku u Srbiji.

Japanski proizvođač vazdušnih jastuka za automobile Takata obavestio je srpske vlasti da je odustao od planova da gradi fabriku u Srbiji.

Predsednik evropskog sedišta kompanije Takata Štefan Štoker obavestio je pismom srpsku Agenciju za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) da je Odbor Takate odlučio da otvori fabriku u drugoj zemlji.

"Sa žaljenjem vas obaveštavamo da Takata nije u mogućnosti da prihvati vaš predlog, jer je Odbor doneo odluku da otvori fabriku u drugoj zemlji", navodi se u pismu predstavnika Takate direktoru SIEPA-e Božidaru Laganinu u koje je Beta imala uvid.

U pismu se upućuje zahvalnost SIEPA na predlogu da Takata investira u novi proizvodni pogon u Srbiji, kao podršci planovima kompanije za širenje.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pomenuo je u avgustu kompaniju Takata kao jednog od potencijalnih investitora u Srbiju. Ekonomski portal "E-kapija" je tada objavio, pozivajući se na izvore, da Takata razmatra tržište, ali da nije donela konačnu odluku.

  • jo

    14.11.2013 09:32
    Normalno
    Pa šta da ulože pare a onda im neko blokira prugu i traži preko leba pogače.I ovi dosad što su uložili dobiše puste pare subvencija od mladje i radnike samoupravljače koji još nisu prežalili ćopinu sahranu.I još pride da ih svaka polupismena šuša na šalteru ze......a mesecima za kojekakve fotokopije fotokopija
  • 14.11.2013 08:12
    Nismo mi ni za traktorske gume a ne za vazdusne jastuke da pravimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija