Pajtić: Vlast hoće da uništi DS

Vlast namerava da uništi Demokratsku stranku (DS), izjavio je danas lider demokrata Bojan Pajtić i dodao da se DS našla na udaru kao "jedina opoziciona stranka", što je jedini razlog za hapšenje njenih članova.
Vlast namerava da uništi Demokratsku stranku (DS), izjavio je danas lider demokrata Bojan Pajtić i dodao da se DS našla na udaru kao "jedina opoziciona stranka", što je jedini razlog za hapšenje njenih članova.

Pajtić je naveo je da su u protekle dve i po godine uhapšena 74 člana DS, da je u manje od 10 slučajeva podignuta optužnica, a samo jedno suđenje je u toku. To govori, kako je konstatovao, da "vlast ima nameru da uništi DS, a ne samo da je ocrni".

On je poručio da će DS imati odgovor na politički progon i izrazio očekivanje da će o tome nešto reći i one organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava.

Demokrate, ukazao je on, nisu protiv hapšenja onih koji su kršili zakone, već se, naprotiv, zalažu za pravnu državu. Pajtić, međutim, kaže da "nova vlast nema nameru da uvede vladavinu prava, već jednog čoveka i obračun sa neistomišljenicima, a mi smo, kao jedina opoziciona stranka, smetnja i na udaru".

  • ovdasnji

    03.12.2014 09:16
    pa normalno
    nece da naprave gresku kao vi 2000-te kada ste mogli da se resite tog korova !!!
    uce na vasim greskama !!!
    imali ste ih u saci-sve ,od srs do sps!
    krali su malo manje od vas ali ste mogli da ih pozatvarate.
    sada vam se to lupa o glavu.
    tajkuni koje ste napravili ce se izvuci a vi ce te ostati na slobodan odstrel.
  • Toma

    03.12.2014 09:12
    @pesnik
    Indirektno su ih doveli, svojim nečinjenjem.
    Time su napravili malu izlaznost na sledećim izborima, koja je pogodovala prepakovanim radikalima.

    Imali su vlast na svim nivoima, mogli su i Ustav promeniti i vratiti APV-u Autonomiju sa velikim A, i obračunati se sa klerofašistima i kriminalom. Ali nisu ništa od toga uradili.
  • novosadjanka

    03.12.2014 07:14
    za nenicu
    Nije g.Pajtic skinuo plate, nego uredba koja je stigla iz Republike....cisto da znas, borili smo se da plate sa SSS ostanu iste, ali REPUBLIKA to nije dozvolila....prvo se informisi o zakonima, pa onda komentarisi. Nazalost, slazem se da je zalosno da neko radi za 18.000, strasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija