Uključite dete u pakovanje za letovanje

Kada se pripremaju za letovanje, roditelji ponekad, pod "pritiskom vremena i putne groznice", zaborave da i dete želi aktivno da učestvuje u pripremama i da se i ono raduje.
Primetili ste da, kada pakovanje počne, dete uzbuđeno trčkara i postavlja vam bezbroj pitanja? Iskoristite njegov entuzijazam i maksimalno ga uključite u pripremu. Tako ćete izbeći one situacije u kojima, dok se pakujete, detetu govorite da se pomeri, da ne smeta, da bude mirno... Jer, deci su pokret i igra veoma važni, i nije realno očekivati da budu mirna, posebno kada su uzbuđena zbog odlaska na letovanje. 
 
- Može vam dodavati stvari koje ste spremili, a vi ih ubacujete u kofer. 
 
- Dogovorite se da izabere šta želi da ponese od svojih stvari i da ih "spakuje" u svoj ruksak ili torbu. 
 
- Dajte mu ideju da napravi popis igračaka i knjiga koje želi da ponese tako što će ih nacrtati, pa ih onda zajedno precrtajte ili obeležite da ste ih poneli. 
 
- Ako ne želi da učestvuje u pakovanju, može "sastaviti spisak" aktivnosti na letovanju tako što će ih nacrtati ili lepiti nalepnice. 
 
- Zamolite ga da "prenese" lakše torbe ili da odgura spakovan kofer na određeno mesto (ovo deca obožavaju jer im je ukazano poverenje). 
 
- Recite mu da je ono vaš najvažniji pomoćnik i zamolite ga da vam pomogne tako što će raditi popis - crtati ili lepiti nalepnice onih stvari koje treba da kupite za put (voće, voda, grickalice, maramice...). Obavezno ga pitajte i šta ono želi da "mu se nađe pri ruci" na putu. 
 
- Ako imate više dece, svakom od njih "dajte važan zadatak" - jedno donosi majice, drugo igračke, treće papuče i sandale...

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom