Crna Gora ukida eko taksu

Eko taksa za motorna vozila biće ukinuta do kraja godine i neće se plaćati od 1. januara naredne, najavio je premijer Crne Gore Igor Lukšić na sastanku sa predstavnicima Unije poslodavaca.
Eko taksa za motorna vozila biće ukinuta do kraja godine i neće se plaćati od 1. januara naredne, najavio je premijer Crne Gore Igor Lukšić na sastanku sa predstavnicima Unije poslodavaca.

Predsednik Unije Predrag Mitrović ocenio je da je ta taksa napravila više štete nego koristi, prenosi portal Analitika. "Turisti iz Srbije su se prema eko taksi poneli jako loše, a njen doprinos budžetu nije značajan", rekao je Mitrović.

Vlasnici motornih vozila koja ulaze u Crnu Goru i dalje plaćaju od 10 do 150 evra eko takse, zavisno od vrste i veličine četvorotočkaša.

Prihod od eko takse, uvedene 2008. godine, korišćen je za finansiranje projekata iz oblasti očuvanja i zaštite životne sredine.
  • Tiberius

    28.07.2011 17:44
    nazejim se kada na letovanju cujem nase malogradjane da komentarisu kako je neko debeo, ruzan, a nudista debil koga treba ubiti i sl. pa biram da letujem gde srpskih turista nema. stranci su mnogo opusteniji a ako se i nadje neki da ogovara ne razumem ga pa se i ne nerviram :)
  • Mrčo

    28.07.2011 17:29
    @Vojvođanin
    Tebe jado niko nije ni zvao...
  • Vojvođanin

    28.07.2011 12:50
    Džaba
    je ukidate. Smrde vam plaže od fekalija koje puštate direktno na plažu. Pa nije niko lud da ide tamo. A još ste i užasno ne ljubazni i lenji. Sve u svemu ništa od Milo gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.