Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

CINS: Univerzitet ipak neće do 4. novembra doneti odluku o doktoratu Malog

Zaposleni na Univerzitetu u Beogradu sa nastavnim ili naučnim zvanjem moći će do 11. novembra da dostave žalbe na odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka (FON) o doktoratu ministra finansija Sinše Malog, čime je prekoračen rok od 4. novembra kada je trebalo da bude saopšteno da li je taj doktorat plagijat ili ne, piše CINS.

Krivična prijava protiv urednika TV Hepi Milomira Marića

Slavko Ćuruvija fondacija, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Asocijacija onlajn medija uputili su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Milomira Marića, glavnog urednika televizije Hepi, zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, kao i krivičnog dela povrede ugleda zbog rasne, verske, nacionalne ili druge pripadnosti.

Popović: Tehnologija 5G šansa za srpske inženjere i privredu

Tehnologija 5G biće infrastruktura za novu generaciju tehnoloških inovacija koje će oblikovati svet u narednoj deceniji, omogućiti još brži prenos podataka, ali i otvoriti nove poslove i stvoriti potrebu za zapošljavanjem najboljih inženjera, izjavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Zaključak sastanka Lončara i medicinara: Napad na lekare da bude krivično delo

Apsolutno je nedopustivo da u 21. veku naši medicinski radnici doživljavaju napade vandala i neodgovornih pojedinaca i potrebno je da se po hitnom postupku izmeni Zakon kako bi svaki napad na medicinske radnike odmah podlegao krivičnoj prijavi, zaključak je sa sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa zdravstvenim radnicima koji su nedavno bili napadnuti.