Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Kombi prevoznici najavljuju protest u januaru

Kombi prevoz putnika mogao bi da nestane ukoliko se ne promene ili prilagode odredbe novog Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, tvrde predstavnici Udruženja kombi prevoznika koji za sredinu januara najavljuju protest.

Tanja Fajon: To nije Srbija koju želim da vidim u Evropskoj uniji

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon izjavila je da u Srbiji postoji veliki raskorak izmedju onoga što je ostvareno u reformama na putu ka Evropskoj uniji u odnosu na stvarnost u zemlji i da dodatno uzmirava rastuća netolerancija kako u Srbiji, tako i u njenom okruženju.

"Tužilaštvo ne reaguje na prijave korupcije"

Programski direktor nevladine organizacije Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić izjavio je danas da je korupcija u Srbiji veoma raširena i da samo mali broj tih krivičnih dela bude prijavljen nadležnima.

Ozbiljna kašnjenja reformi na polju vladavine prava

Poslednji "non-pejper" Evropske komisije za poglavlja 23 i 24 o vladavini prava ukazao je na nedovoljno ambiciozan pristup Srbije reformama i ozbiljna kašnjenja i to izraženija kod poglavlja 23, nego 24, rekao je predsednik Upravnog odbora Centra za evropske politike (CEP) Srđan Majstorović.

Mapa ustanova kulture i kulturnih dobara dostupna na internetu

Hiljade podataka o zaštićenim kulturnim dobrima i ustanovama kulture, sa lokacijama i sadržajem dostupni su građanima na portalu Geosrbija, rečeno je danas na predstavljanju mape koja sadrži informacije na srpskom, engleskom, ruskom i kineskom jeziku.

Šabić: Ne osnivam stranku, ali se neću odreći politike

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je da po isteku mandata neće osnivati stranku, ni pokret, ali da se neće odreći politike kao građanin, jer ima pravo i dužnost da ukaže kad neko krši Ustav ili zakone.

Apel policije da se ne kupuju i ne koriste petarde

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na građane da se tokom predstojećih praznika suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava i da ih ne kupuju na neovlašćenim mestima poput uličnih tezgi i pijaca.

Još jedan izvođač radova na autoputu izabran bez tendera

Transparentnost Srbija (TS) danas je ukazala da Srbija u Poglavlju 5 u pregovorima sa Evropskom unijom koje je već otvoreno, a odnosi se na javne nabavke i javno–privatna partnerstva, čini suprotno onome što je dogovoreno i ugovora radove bez tendera.