Potvrđena presuda lažnom junaku

Novosadski Apelacioni sud potvrdio je kaznu od dve i po godine zatvora Draganu Matkoviću (1983), koji se tereti za fingirani incident u kojem je ranjen kao radnik obezbeđenja Instituta u Sremskoj Kamenici.

Novosadski Apelacioni sud potvrdio je kaznu od dve i po godine zatvora Draganu Matkoviću (1983), koji se tereti za fingirani incident u kojem je ranjen kao radnik obezbeđenja Instituta u Sremskoj Kamenici.

Potvrđena je i kazna od godinu i po dana zatvora Saši Karakašu (1985) iz Čelareva, koji mu je u tome pomogao, prenosi 24sata.

Podsetimo, oni su u oktobru 2010. godine iscenirali razbojništvo na parkingu Instituta. Karakaš je, po nagovoru Matkovića, pucao u njega i lakše ga ranio dok je, navodno, pokušavao da spreči obijanje kola na parkingu.

Tokom suđenja Matković je priznao da je smislio taj scenario. Kao motiv je naveo da je hteo da zadivi ženu kroz otpor zamišljenom kriminalcu, ali se, kada je prevara razotkrivena, pominjalo da je planirao da na ime odštete od osiguranja, jer je ranjen na radnom mestu, dobije oko 10 miliona dinara.

Viši sud je, navedeno je u obrazloženju presude, imao u vidu mladost okrivljenog, nekažnjavanost pre toga, skromno materijalno stanje, porodične probleme i vanbračno dete. Ali su tom prilikom navedene i štetne posledice ovog bizarnog događaja, kao i to da je pokrenut ceo mehanizam zbog lažnog prijavljivanja dela. Takođe je dodato da je prilikom pretresa stana osobe koja je odgovarala opisu izmišljenog napadača ranjen pas i da je tada od rikošeta povređena majka osobe na koju se, na osnovu Matkovićevog iskaza, sumnjalo da je počinilac krivičnog dela.

  • Nikola

    18.05.2012 06:38
    Sto volem...
    Uh, sto volem sto se Pavlicic ispalio!!! :-D
  • Ljubitelj engleskih serija

    18.05.2012 06:36
    @ Vivak
    Da, da -fingirani gradonačelnik u epizodi "Mućki" u kojoj je bio samo epizodni lik, a do tada nepoznati umetnik Dragan Matković povukao sav teret preželjene slave
  • Harley

    17.05.2012 21:19
    Vivak
    Svaka ti dala, ... po hiljadu lajkova. :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija