Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

DSS: Vojvodina koketira sa NATO paktom

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije za Vojvodinu Milenko Jovanov kritikovao je danas odluku kolegijuma Skupštine AP Vojvodine da krajem janura naredne godine poseti sedište NATO u Briselu, zapitavši se kakve veze Vojvodina ima sa NATO.

Uhapšeno 12 osoba, među kojima i tri policajca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije uhapsili su 12 osoba, među kojima i tri policajca, zbog sumnje da su počinili razbojništvo, tešku krađu, proizvodili i prodavali oružje i eksplozivne materije.

Pritvor za krađu u robnim rezervama

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za četvoro osumnjičenih da su Republičku direkciju za robne rezerve oštetili za oko 270 miliona dinara.

Janša pušten iz zatvora

Slovenski ustavni sud je lideru vodeće opozicione stranke i bivšem premijeru Janezu Janši odobrio puštanje na slobodu do konačnog rešenja njegove ustavne žalbe kojom je tražio poništenje presude kojom je osuđen na dve godine zatvora zbog korupcijske afere "Patria".

SVM se pridružuje demokratama i ligašima na protestu

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara Šandor Egereši i Mihalj Njilaš pridružuju se okupljanju ispred Specijalnog suda u Beogradu koje organizuje Demokratska stranka zbog nedavnog ponovnog hapšenja njenog funkcionera Borislava Novakovića.