Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Subotica: Tadićev SDS napustilo 200 članova

Oko 200 članova Nove demokratske stranke iz Subotice, koja je u međuvremenu postala Socijaldemokratska stranka, iščlanilo se povodom događaja koji su prethodili unutarstranačkim izborima proteklog vikenda.

Bački Breg: Otkrivena bakterija u vodovodu

Odeljenje za sanitarnu inspekciju Sombora donelo je rešenje o zabrani upotrebe vode za piće, za sanitarno higijenske potrebe i za kupanje u mesnom vodovodu Bački Breg, nadomak Sombora.

Umro Hajnc-Horst Dajhman "evropski Bog obuće"

Hajnc - Horst Dajhman (Deichmann), milijarder, lekar i teolog za koga se govorilo da je ''evropski Bog obuće'', preminuo je u Esenu u osamdesetosmoj godini i iza sebe ostavio 3.500 prodavnica obuće u 23 evropske zemlje i SAD, ali i poslovnu filozofiju u čijem centru je čovek.

Ostavka predsednika Univerziteta zbog plagijata

Predsednik Briselskog slobodnog univerziteta (ULB), jednog od najprestižnijeg u Belgiji, podneo je ostavku, pošto je u obraćanju povodom početka školske godine koristio navode iz govora bivšeg predsednika Francuske Žaka Širaka, na citirajući autora.

Nema dostojanstvenog rada u Srbiji

Sa uslovima rada i platama koje su jedne od najnižih u Evropi i regionu nema ni govora o bilo kakvoj vrsti dostojanstvenog rada u Srbiji, ocena je srpskih sindikata radnika, povodom 7. oktobra, Svetskog dana dostojanstvenog rada.

Tomaševac: "Plavi jezik" napada stoku

Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine proglasila je selo Tomaševac, na teritoriji grada Zrenjanina, područjem zaraženim i ugroženim od zarazne bolesti kataralne groznice ovaca, tzv. plavog jezika, saopšteno je juče iz kabineta načelnika.