Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Hitna pomoć stala zbog reanimacije pa kažnjena

Vozač ambulantnih kola u Portugalu kažnjen je sa 120 evra, jer se zaustavio na zabranjenom mestu na autoputu u blizini Lisabona da bi ekipa hitne pomoći reanimirala 80-godišnju ženu, koja je doživela infarkt.

Informer predvodi u porukama mržnje

Poruke mržnje koje se plasiraju danas preko štampanih medija - tabloida, slične su onim iz 90-ih godina i tu prednjači dnevnik Informer, ocenjeno je na predstavljanju izveštaja Medijske dokumentacije Ebart.

Policija dečaku pucala u lice

Izraelska policija je ispalila gumeni metak u lice petogodišnjeg palestinskog dečaka dok je izlazio iz školskog autobusa vraćajući se kući iz škole.

Vlada odbila zahtev prosvetara

Vlada Srbije odbila je predlog prosvetara da im se daje pomoć od 4.500 dinara mesečno, rekao je ministar Srđan Verbić i pozvao prosvetare da prekinu štrajk.

Usvojen "Tamarin zakon"

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o oružju i municiji, kojim se značajno unapređuje sistem kontrole civilnog posedovanja i prometa oružja, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara, u javnosti poznat kao "Tamarin zakon".

Jerkov: U napadu na Pajtića probano sve sem metka

Portparol DS Aleksandra Jerkov ocenila je danas da poslednji napadi na predsednika te stranke Bojana Pajtića "u pojedinim režimskim medijima pokazuju da zaista ne postoje ni etika ni zakoni ni bilo kakve granice kada je potrebno obračunavati se sa onima koji drugačije misle".

I kineski juan na kursnoj listi

Na listi deviza kojima se može trgovati na deviznom tržištu naćiće se i kineski juan, a ovu valutu moći će da kupuju i prodaju ovlašćeni menjači, doneo je odluku danas Izvršni odbor Narodne banke Srbije.

RTS odustao od tužbi protiv neplatiša?

RTS neće sudski ili preko izvršitelja goniti one koji nisu plaćali TV pretplatu, osim u malom broju iznimnih slučajeva, a razlog je jer ogroman broj građana nije plaćao pretplatu.

Vozač "škode" poginuo kod Bača

U saobraćajnoj nesreći na putu Vajska-Bođani, koja se dogodila jutros, poginuo je 44-godišnji meštanin Vajske, a trojica njegovih saputnika su povređena.