Ukusna pasta bez mesa: Taljatele u sosu od paradajza i belog luka

Danas prenosimo recept za jednostavnu testeninu sa povrćem.
Ukusna pasta bez mesa: Taljatele u sosu od paradajza i belog luka
Foto: Pixabay

U pitanju su taljatele u sosu od paradajza i belog luka, prenosi City magazine.

Sastojci:
– 300 g taljatela
 
– 2 kašike maslinovog ulja
 
– 2 čena belog luka
 
– 400 g pasiranog paradajza
 
– so i biber, po ukusu
 
– parmezan
 
Priprema:
 
Skuvajte taljatele u posoljenoj vodi, osam do 10 minuta.
 
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte iseckan beli luk i pržite ga dok ne omekša, oko jedan minut.
 
Dodajte pasirani paradajz u tiganj sa belim lukom, promešajte i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi oko 10 minuta.
 
Procedite taljatele i dodajte ih u sos od paradajza. Promešajte da se sve lepo sjedini.
 
Pospite parmezanom i poslužite.
  • kmee

    31.05.2023 11:06
    fali ti meso
    pa ti dodaj mesne kuglice( meat balls) preko ovoga i ne placi vise!
  • BoeserWolf

    04.04.2023 19:07
    Hajde sto moramo da delimo recepte bez mesa, jer si meso ne možemo priuštiti, nego sto uskoro ni paradajz i luk nećemo moći

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti